در این مقاله از قارچ سارا درباره کیفیت تولید قارچ های خانگی به شما کمک میکنیم تا کیفیت خروجی تولیداتون افزایش پیدا کند ، پس همراه با قارچ سارا تا انتهای مقاله باشید در خانه و بدون توجه به آب و هوا و رطوبت می توان قارچ پرورش داد. پس اگر شما هم در خانه خود جای مناسبی برای کشت دارید بهتر است از همین حالا برای افزایش درآمد خود اقدام کنید. علی الخصوص که به دلیل کوچک بودن محیط تولید قارچ های بدست آمده از کیفیت بهتری برخوردار هستند.بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماه های مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد می توان پرورش قارچ را در ماه های دیگر سال تعمیم داد ، پس اگر به تولید قارچ برای درآمد زایی نگاه میکنید میتوانید تمامی 12 ماه سال اینکار را انجام دهید و درآمد ثابتی از کار خود داشته باشید ، قارچ سارا با سال ها سابقه در تجهیز سالن های قارچ میتواند بصورت رایگان به شما مشاوره دهد و بهترین راهنمایی برای ایجاد این شغل برای شما باشد ، همین حالا با ما تماس بگیرید: 02191308289 و 09010339393 .
همچنین برای خرید تجهیزات پرورش قارچ از قارچ سارا میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید .
کیفیت تولید قارچ های خانگی
قارچ را میتوان در محیط تاریک پرورش داد و بجز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل می کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر تهویه مناسب هوا، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین ۱۵ – ۱۰ درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتری ها، حشرات و قارچ های مضر باشد ، این نکات برای پرورش دائم قارچ ضرروی میباشد.
نکته : برای کاشت و پرورش قارچ در خانه ، ابتدا نوع قارچی که می خواهید پرورش دهید را انتخاب کنید
- کاشت قارچ صدفی (Oyster)
- دکمه ای سفید (White button)
- شیتاکه (Shiitake: قارچ دارویی خوراکی)
روش کاشت هر سه نوع قارچ یکسان، اما بسترهای کاشت متفاوتی دارند، باید در نظر داشته باشید که شرایط خانه شما برای کدام بستر مناسب تر است ، کافی است همین حالا با مشاورین قارچ سارا تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
بستر برای رشد قارچ ها
قارچ های صدفی، در بستر کاه و پوشال یا تفاله ی قهوه، قارچ شیتاکه، در پوشال های خشک درختان و قارچ دکمه ای، در کودهای کمپوست، بهترین رشد را دارند. در واقع بستر کشت مختلف، نیازهای تغذیه ای مختلفِ هر گونه ی قارچ را نشان می دهد. البته هر سه نوع قارچ را می توان به راحتی در بستر کاه و یا پوشال کاشت که اگر از پوشال استفاده کردید، مطمئن شوید از چوب های سالم باشد.انتخاب نوع قارچ برای کاشت، به منظور انتخاب طعم و مزه ی آن است. بنابراین قارچی که خودتان مصرف می کنید و به طعم آن علاقه بیشتری دارید را برای کاشت در خانه انتخاب نمایید.
آموزش ابتدایی : زمان و مکان مناسب برای تولید قارچ
زمان مناسب برای کاشت قارچ در خانه بین ماه های مهر تا آذر می باشد اما اگر امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش و کشت وجود داشته باشد می توان قارچ را در ماه های دیگر سال هم کشت و پرورش داد. کشت قارچ شرایط مخصوص به خود را دارد و می توان قارچ را در محیطی تاریک پرورید و به جز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نوری را تحمل می کند. و در مورد مکان مناسب برای کشت قارچ، شما به یک سالن نیاز دارید که بسته به میزان تولید قارچ اندازه آن متفاوت است. اما به طور میانگین برای پرورش پنج تن قارچ به یک سالن چهل متری نیاز است. در پرورش قارچ، عایق کاری سالن برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، قفسه بندی و آماده سازی و نصب تجهیزات باید انجام شود.
نکته قارچ سارا برای پرورش در سالن : علاوه بر این تهویه در محیط کشت باید بطور یکنواخت باشد و نباید روی سطح کشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه باید در تمام نقاط اطاق بطور یکسان پخش شود. در هنگام تولید قارچ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت کافی نیز دارد و متوسط بهترین درجه رطوبت برای کاشت قارچ بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
حالا ابعاد مناسب را برای تولید قارچ در نظر میگیریم ، فضای لازم برای راه اندازی یک سالن ۵ تنی : که همراه با بازگشت سرمایه شما انجام شود !
باید در نظر داشته باشید برای حداقل فضایی که برای ۵ تن کمپوست (در یک سالن پرورش قارچ در منزل) لازم است، به صورتی که مقدار قارچی که بدست می آید بتواند هزینه ها را جبران کند، بسته به زمان، میزان ۱ تن تا ۱٫۲ تن قارچ می توان از آن برداشت کرد ، باید برآورد مالی و برگشت سرمایه را در نظر بگیرید ، پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که بصورت تلفنی و یا حضوری از ما مشاوره دریافت کنید ، تا بتوانید بهترین نتیجه را برای خود رقم بزنید.پشتیبانی 24 ساعته قارچ سارا همه روزه برای خدمت رسانی به شما عزیزان آماده است ، ۵ متر عرض و حداقل ۸ متر طول و ارتفاع ۳ متر، برای ۵ تن کمپوست کافی است و هرچه این ابعاد بیشتر شود، زمینه برای تولید بیشتر خواهد شد ولی ابعاد کمتر از این مقدار ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد ، و برگشت سرمایه شما را به سختی انجام دهد .
پیش سالن برای کاشت قارچ :
برای این سالن باید اتاقک کوچکی با ابعاد ۲*۲ یا ۵/۱*۵/۲ داشته باشیم. این اتاقک برای این هدف است که هوا را در این مکان با کولر سرد کنیم و بعد وارد سالن شود یا هوا را با بخاری گرم کنیم و بعد به سالن بفرستیم و یا در زمان های برداشت از این اتاقک به عنوان یک انبار کوچک استفاده کنیم ، ایجاد این فضا نیاز به دقت و آموزش دارد تا بتوانید بهترین بهره برداری را انجام دهید.
قفسه بندی برای کاشت قارچ :
تجهیزات قفسه بندی را همین حالا میتوانید از قارچ سارا تهیه کنید ، قفسه بندی برای این ابعاد سالن ۵*۸، دو ردیف قفسه با عرض ۱۴۰ سانتی متری در طول ۷ متر با ۳ طبقه می توان در نظر گرفت. فاصله بین طبقات معمولاً ۶۵-۷۰ سانتی متر در نظر گرفته می شود. برای قفسه بندی بهتر است از لوله گالوانیزه انتخاب شود و با سیم گالوانیزه بسته شوند.
سیستم گردش هوا تولید قارچ در خانه:
سیستم گردش هوا را می توان از وسط یا کناره های سالن گذاشت. در واحدهای کوچک بدلیل اینکه سیرکوله وجود ندارد و فقط ورود هوا داریم، هوادهی از وسط می باشد و کانال هوا را باید از وسط راهرو بکشیم.
در نظر داشته باشید برای بهتر نتیجه دیدن دو تولید قارچ خانگی باید یک اگزوز خروجی در انتهای سالن تعبیه کنیم که با هوای آزاد ارتباط داشته باشد و اگر به هوای آزاد ارتباطی نداشته باشد باید از طریق کانالی آن را به هوای آزاد خروجی دهیم.
رطوبت ساز:
در قارچ سارا میتوانید انواع رطوبت ساز سالن قارچ را خریداری کنید ، اگر مشکل صدای رطوبت ساز مهم نیست می توانیم از رطوبت سازهای کوچک استفاده کنیم که دیگر نیازی به کولر و خنک کردن هوا نیست و این رطوبت سازها هم هوا را خنک می کند و هم رطوبت را تامین می کنند.
مدل:نیم اسب،یک اسب V600،یک اسب V800،یک و نیم اسب،دو اسب تک فاز،دو اسب سه فاز
قابلیت نصب به شیر آب
بدنه گالوانیزه
ابعاد 50*55*80
دور موتور3000 دور در دقیقه 50 دور در ثانیه
قابلیت رطوبت رسانی محیط تا 99 درصد.
جنس پروانه و دیسک آلومینیوم خالص
دارای یکسال گارانتی و خدمات پس از فروش
کانال های هواساز:
کانال های هواساز بهتر است از داکت هوای سالن قارچ با جنس پلاستیک با عرض ۵۰ سانتی متر استفاده شود در غیر اینصورت می توان با پلاستیک های پلی اتیلنی کانال های هواساز را ایجاد کنید به صورتی که اولین سوراخ آن در محل ورود هواساز به سالن زده شود و سوراخ های بعدی به فاصله ۵۰ سانتی متر با قطر ۵ سانتی متر زده شود.
آماده سازی کمپوست یا کود گیاهی:
مهمترین و اولین اصلی که برای پرورش و کشت قارچ باید با آن آشنا شد بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه میکند که به آن کمپوست گفته می گویند. به طور کلی به کودهای گیاهی کمپوست می گویند، انواع کمپوست ها برای تولید قارچ را میتوانید همین حالا از قارچ سارا تهیه فرمایید .
شرکت کشت و صنعت ملارد (کمپوست ملارد)
کمپوست ملارد از پیشرفته ترین و مجهز ترین مراکز تولید کمپوست قارچ در ایران می باشد که بخش عمده بازار فروش کشور را در اختیار دارد.
ساخت این مزرعه در سال ۱۳۶۴ در سرآسیاب شهرستان ملارد واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر کرج و ۴۵ کیلومتری غرب تهران آغاز شد.
در سال ۱۳۶۸ انتقال کمپوست ملارد فاز دو به روستایی در ۹ کیلومتری جنوب مزرعه فعلی به نام حصار شالپوش صورت گرفت.
کمپوست سازی به ظاهر فرآیند آسانی می آید اما برای بدست آوردن کمپوستی مرغوب با بازده بالا نیاز به دستگاه های پیشرفته، آزمایشگاه های مجهز و از همه مهمتر تجربه و تخصص بالایی می باشد و تمام این موارد احتیاج به سرمایه گذاری زیادی دارند و به همین خاطر اکثر تولید کنندگان قارچ، کمپوست مورد نیاز، مصرفی خود را به صورت آماده و بذر زده شده از شرکتهای معتبر خریداری می نمایند ، قارچ سارا با ارائه بهترین کمپوست های بازار برای خدمت رسانی به شما عزیزان آماده است .
بذر قارچ:
بذر قارچ، بذری متفاوت با بقیه گیاهان است. در حقیقت چیزی که به آن بذر قارچ می گویند دانههای گندم پخته شده هستند. قارچ وقتی به بلوغ می رسد پره های پشت کلاهکش باز شده و از بین پره ها گردی در هوا پخش می شود. این پره ها را با نام هاگ یا اسپور که با چشم عادی قابل دیدن نمی باشد، می شناسند.
این اسپورها برای زنده ماندن احتیاج به غذا دارند به همین علت گندم ها را می پزند که نرم شوند تا اسپور قارچ بتواند از آن ها تغذیه کند و استفاده دیگری هم که پختن گندم دارد این است که به اصطلاح گندم عقیم شده و دیگر جوانه نمی زند و به این صورت تمام مواد غذایی آن برای اسپورها باقی میماند و صرف رشد جوانه گندم نمی شود.
قارچ کش
شناخت قارچ کش کاربندازیم ( 1 کیلو گرم)
قارچ کش کاربندازیم که نام دیگر آن متابولیت بنومیل می باشد از دسته سموم سیستمیک است، یعنی پس از جذب شدن توسط در گیاه در همه ی نقاط بافت آن پراکنده می شود و به اجزای مختلف گیاه از جمله میوه، گل، ریشه و ساقه و برگ می رسد. این محصول ساخت ایران است و به صورت پودر موجود می باشد.
این نوع سم ضد قارچ، عملکرد بالایی بر روی اکثر عوامل بیماری زای خطرناک دارد و برای موارد گوناگون از جمله مزارع و باغات و گیاهان آپارتمانی قابل استفاده است از این رو به آن سم عمومی هم گفته می شود، کاربندازیم حتی برای بذر هم کاربرد دارد.
باید توجه داشت که آبیاری پس از استفاده از این قارچ کش، می تواند در بهبود عملکرد قارچ و کنترل بیماری مفید واقع شود. دوره کارنس این قارچ کش بسته به نوع گیاه می تواند از چهار تا چهارده روز به طول بینجامد.
برداشت قارچ:
بعد از آن که رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا کرد باید قارچهای رسیده را برداشت کرد. در برداشت محصول باید به این نکته توجه شود که قارچهایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی را از دست می دهند. همچنین این قارچ ها وزنشان کاهش یافته و قارچ هایی که زودتر از موعد چیده شوند وزن آن ها سبک و از قارچ های درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارند.
در هنگام جمع آوری محصول نباید از سبدهای بزرگ برای برداشت استفاده کرد. چون فشار قارچ ها روی هم در سبد باعث می شود که قارچ های زیر خراش بردارند و سیاه شوند. جهت برداشت محصول قارچ باید کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و فورا ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کنید و قارچ تمیز را داخل سبد قرار دهید. و بهتر است که جمعآوری با دستکش انجام شود. برداشت قارچ هر پانزده روز یکبار انجام می شود و این برنامه به مدت دو تا سه ماه طول می کشد.