معرفی تجهیزات لازم برای راه‌اندازی سالن قارچ

معرفی تجهیزات لازم برای راه‌اندازی سالن قارچ

تجهیزات لازم برای راه‌اندازی سالن قارچ

راه‌اندازی سالن قارچ، بدون وجود تجهیزات مورد نیاز آن، غیرممکن است. از آنجایی که مصرف قارچ در سراسر کشور به طرز چشمگیری با افزایش همراه بوده، طبیعی است که بسیاری از افراد به راه‌اندازی سالن قارچ و کسب درآمد از آن، علاقه داشته باشند. در این مطلب قصد داریم تا فهرستی از تجهیزات لازم برای راه‌‌اندازی سالن قارچ را با شما درمیان گذاشته و آن‌ها را معرفی کنیم.

 

تجهیزات مورد نیاز برای احداث سالن قارچ

برای داشتن یک سالن قارچ به تجهیزات پیچیده‌ای نیاز نخواهید داشت. خوشبختانه می‌توانید تمام این تجهیزات را از وب سایت قارچ سارا تهیه کنید.

رطوبت ساز سالن قارچ

رطوبت ساز سالن قارچ

 

اگر سالن قارچ شما متراژ بالایی ندارد، نیازی نیست تا برای خرید هواساز اقدام کنید. تنها کافی است تا از گونی برای بالاتر بردن و حفظ رطوبت در سالن استفاده نمایید. ایجاد سیستم قطره‌ای هم می‌تواند روش مناسبی برای ایجاد رطوبت باشد. در این روش از یک شلنگ کولر برای خیس کردن دیوارها استفاده خواهد شد. از سوی دیگر، رطوبت سالن‌های بزرگ را نمی‌توان به این سادگی‌ها تامین کرد و حتماً به دستگاه رطوبت‌ساز نیاز است.

 

 

 

هواساز سالن قارچ

مطابق با اصل چگالی، هوای گرم سبک‌تر از هوای سرد بوده و به همین دلیل، در قسمت بالایی فضا قرار می‌گیرد؛ این در حالی است که هوای سرد قسمت پایینی فضا را اشغال می‌کند. برای یکسان کردن هوا در تمام فضا به دستگاهی به نام هواساز نیاز خواهید داشت؛ چرا که توزیع یکنواخت هوا در سالن پرورش قارچ از اهمیت بالایی برخوردار است.

با خرید یک دستگاه هواساز مناسب، به سالن قارچ خود اکسیژن‌رسانی کرده و هوا را برای رشد قارچ‌ها مناسب کنید. در فصل تابستان از چیلرها برای هوادهی به سالن استفاده کرده و در فصل زمستان آن را با هواساز ایرواشر جایگزین می‌کنند. با این کار هوای سالن پرورش قارچ مناسب خواهد بود.

فن برای تهویه هوا

به طور معمول برای تهویه هوای سالن‌های پرورش قارچ از فن‌های ساده یا سانتریفوژها استفاده می‌کنند؛ چرا که هر دو نوع آن‌ها به خوبی می‌توانند هوای سالن را تخلیه کنند. این فن‌ها قادر هستند تا در هر دقیقه 0.5 فوت مکعب هوای سطح کشت را تهویه کرده و آن را با هوای تازه جایگزین نمایند. در یک سالن کوچک می‌توانید از فنی ساده به قطر 15 الی 25 سانتی متر و توانایی تخلیه 100 الی 500 فوت مکعب بر دقیقه با فشار استاتیکی sp=0.5، استفاده کنید. برای آزمایش نحوه صحیح کارکرد فن می‌توانید از دود یک سیگار کمک بگیرید.

وسایل گرمازا

در مواقع نیاز می‌توانید از بخاری‌های قطره‌ای و گازی برای گرم کردن سالن پرورش قارچ استفاده کنید. متاسفانه این وسایل گرمازا اکسیژن سالن را سوزانده و چندان برای این کار مناسب نخواهند بود. بخاری‌های برقی و شوفاژها گزینه بهتری نسبت به بخاری‌های قطره‌‌ای و گازی هستند. تنها مشکل در مصرف بالای برق توسط بخاری‌های برقی است که قبض سنگینی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

پس تا به اینجا، شوفاژ به دلیل نسوزاندن اکسیژن و مصرف برق و گاز کم، بهترین گزینه است. تنها نیاز است که یک هزینه اولیه برای خرید و نصب آن‌ها انجام دهید. امروزه سالن‌های بزرگ از هیتر برای گرمایش فضای خود استفاده می‌کنند. هیترها در اندازه‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند؛ بنابراین مشکلی برای انتخاب هیتری متناسب با متراژ سالن خود نخواهید داشت.

قفسه

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های پرورش قارچ نسبت به پرورش گیاهان، امکان کشت طبقاتی آن است. به بیانی دیگر، شما قادر هستید تا سالن را قفسه‌بندی کرده و از تمام فضا برای کشت قارچ استفاده کنید.

ترموستات

از ترموستات برای حفظ دمای محیط در بازه‌ای خاص، استفاده می‌شود. از آنجا که وجود نوسان دمایی می‌تواند تاثیری سوء بر روند رشد قارچ‌ها بگذارد، استفاده از این دستگاه کاملاً ضروری است. ترموستات می‌تواند هیتر و دستگاه‌های خنک کننده را کنترل کرده و در مواقع نیاز آن‌ها را خاموش یا روشن کند.

دماسنج

دماسنج جیوه ای میله ای

 

توصیه می‌کنیم که در هر سالن حداقل از دو دماسنج استفاده کنید. در این صورت اگر یکی از دماسنج‌ها خراب شد، به سرعت از خرابی آن باخبر خواهید شد.

 

 

مواد ضدعفونی کننده سالن

آجر فرمالین

 

 

اکثر سالن‌های پرورش قارچ از فرمالین برای ضدعفونی کردن محیط استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که این ماده بسیار سمی و خطرناک بوده و باید با آن با احتیاط کامل رفتار کرد. از کلر و پرمنگنات هم می‌توان برای ضدعفونی کردن سالن پرورش قارچ، کمک گرفت.

کود کمپوست و خاک پوششی

قارچ برای رشد به بستری مناسب نیاز دارد. بستری که از آن برای تولید و برداشت قارچ استفاده می‌کنند، کمپوست نام دارد. اگر قصد راه‌اندازی یک سالن پرورش قارچ را دارید، باید تهیه خاک پوششی و کمپوست را در صدر لیست خود قرار دهید. کمپوست را از ترکیب کاه، کودمرغی، سنگ گچ، ملاس چغندر و… تولید می‌کنند.

 

کمپوست قارچ را از کجا تهیه کنیم؟

سخن پایانی

راه‌اندازی سالن پرورش قارچ نیاز به دانش بالایی دارد. از سوی دیگر باید برای تهیه تجهیزات مورد نیاز نیز، اقدام کرد. خوشبختانه از طریق وب سایت قارچ سارا به سادگی می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید. در این وب سایت علاوه بر خرید محصولات مورد نیاز برای راه‌اندازی سالن پرورش قارچ، قادر خواهید بود تا آموزش‌های لازم را نیز دریافت کنید. در صورتی که برای خرید این تجهیزات به راهنمایی نیاز داشتید، می‌توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

 

برای مشاهده محصولات و دیدن کردن از فروشگاه، روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت مشاوره رایگان خرید لوازم پرورش قارچ

محصولات فروشگاه ما

جدیدترین مطالب آموزشی ما
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش پرورش قارچ در منزل
سبد خرید