گونه های مختلف مگس سیارید و فورید از خطرناک ترین آفات قارچ هستند. همه آنها متعلق به گروهی از حشرات به نام “دیپتروس” (دوبال) هستند، زیرا مگس های بالغ که از نظر اندازه و رنگ مشابه هستند – دارای دو بال هستند.
مگس قارچ چیست؟
با استفاده از کارت های زرد جذب حشره می توان مگس های موجود در سالن را شناسایی کرد. شناسایی صحیح آفات برای انتخاب صحیح روش های کنترل بسته به چرخه و ویژگی های رشد هر گونه ضروری است.
برای جذب حشرات میتوانید از این محصول استفاده کنید.
مگس ها چگونه به محصول ما آسیب میزنند:
مگس ها که توسط بوی کمپوست و میسلیوم در حال رشد جذب می شوند، از هر روزنه و شکاف ممکن وارد اتاق های رشد می شوند و تخم ها را به داخل بستر، خاک پوششی و روی بدن میوه می گذارند. در شرایط مساعد لاروها پس از 5-10 روز از تخم ها ظاهر می شوند و آسیب زیادی به قارچ وارد می کنند.
لاروها از میسلیوم قارچ تغذیه می کنند و سنجاق ها را می جوند. سنجاقهای در حال رشد و قارچهای جوان کوچکتر از قارچهای رسیده هستند و بنابراین پس از حمله لارو زنده نمیمانند. آسیب میسلیوم نیز می تواند بسیار شدید باشد که منجر به تشکیل پین هایی به رنگ قهوه ای و داشتن سطح چرمی می شود.
علاوه بر این، قارچ های جوان پوک می شوند و کوچک می شوند یا می میرند. این نوع آسیب زمانی اتفاق می افتد که جمعیت لارو به اندازه کافی متراکم نباشد و سوراخ هایی در پایه قارچ ظاهر شود
برای از بین بردن لارو ها می توانید از دلتامترین و دیفلوبنزرون استفاده کنید
و بنابراین، علاوه بر تلفات عملکردی که لاروها ایجاد می کنند، با تغذیه از میسلیوم، قارچ ها ظاهر قابل فروش خود را به دلیل لاروهایی که روی سطح آنها ازدحام می کنند از دست می دهند. لاروها همچنین وارد بدن میوه می شوند و گذرگاه ها و سوراخ های زیادی ایجاد می کنند که قارچ ها را برای استفاده نامناسب می کند.
مگس ها به کمپوست نیز خسارت وارد میکنند :
در نتیجه هجوم شدید مگس ها، در هنگام تخم ریزی یا در حین تخم ریزی، کمپوست توسط مقدار زیادی لارو که در داخل آن رشد کرده و تغذیه می کنند و مقدار زیادی مواد مدفوعی تولید می کنند، کلون می شود. در نتیجه، مناطق بستر آسیب دیده به توده های باتلاقی با بوی بد تبدیل می شوند که در آن میسلیوم قارچ قادر به رشد نخواهد بود و بشکل لکه های سیاه رنگ زیر یا روی کمپوست قابل مشاهده هستند.
مناطق پوسیده کمپوست و پین های پوسیده که توسط لارو آسیب دیده اند، محیط مناسبی را برای تکثیر انواع کنه ها تشکیل می دهند. کنه ها با کمک مگس های بالغ وارد اتاق رشد می شوند (یک مگس می تواند تا 30 کنه را حمل کند). از آنجایی که کنه ها معمولاً با بیماری های باکتریایی و ورتیسیلیوم (حباب خشک) همراه هستند، باعث انتشار آنها می شود.
خسارت حشرات از لارو های آنها بیشتر است:
وقتی مگس های قارچ از قارچ های بیمار به قارچ های سالم می روند، بیماری های مختلفی را منتشر می کنند. به این ترتیب مگس ها نسبت به لاروهای خود آسیب بیشتری به کشت قارچ وارد می کنند و در صورت عدم انجام اقدامات کنترلی، دائماً باعث آلودگی دسته های جدید بستر به بیماری های مختلف می شوند.
برای از بین بردن حشرات می توانید از آبامکتین کمک بگیرید
معمولاً در تابستان و پاییز تعداد مگس ها افزایش می یابد. در این مدت، تولید مثل و مهاجرت مگس فورید عظیم رخ می دهد. آنها در نزدیکی منابع نور بسیار فعال هستند و از این رو می توانند برای جمع کننده ها در محل کار آزاردهنده باشند.
گونه های مختلف مگس سیارید و فورید از خطرناک ترین آفات قارچ هستند. همه آنها متعلق به گروهی از حشرات به نام “دیپتروس” (دوبال) هستند
بر خلاف مگس Phorid که آفات فصلی هستند، Sciarids می توانند در تمام طول سال در مزرعه باقی بمانند و این یکی از دلایل مقاومت آنها در برابر حشره کش ها است.
چطوری از ورود حشرات جلوگیری کنیم:
1_ با استفاده از توری های محافظ روی دهانه های تهویه و آب بندی درها می توان از ورود مگس های بالغ به سالن پرورش قارچ جلوگیری کرد. توجه جداگانه ای باید به حفاظت از مجاری هوا، به ویژه در هنگام خروج هوا معطوف شود، زیرا آنها منبع بو هستند که مگس ها را جذب می کنند. از آنجایی که مگس ماده می تواند از کوچکترین سوراخ ها و شکاف ها وارد شود، تورها باید 16 دهانه در یک سانتی متر داشته باشند. وجود منافذ در اطراف تورهای محافظ، در درها و دیوارها باید حذف شود.
2_کیفیت کمپوست استفاده شده نقش مهمی دارد. با توجه به آزمایشات مختلف، تضاد بین میسلیوم و مگس سیارید وجود دارد، کمپوست به خوبی رشد کرده مگس ماده را برای تخمگذاری جذب نمی کند و مقدار زیادی میسلیوم رشد لاروها را سرکوب می کند. به این ترتیب، رشد شدید میسلیوم، تخمگذاری و رشد لاروها را سرکوب می کند. و برعکس، کمپوست ضعیف، جایی که میسلیوم به سختی رشد می کند، بستر مناسبی برای رشد سیاریدها و سایر مگس ها خواهد بود.
3- زمانی که کمپوست تازه وارد سالن شده باید در چند روز اول با اسپری های حشره کش، حشره کش های مجاز مانند دیازینون و سایپرمترین در برابر مگس ها محافظت شود . در برخی موارد به منظور کنترل مگس ها، حشره کش ها را به کمپوست اضافه می کنند. 4_مگس ها میتوانند همراه با خاک پوششی وارد سالن پرورش شوند بنابراین باید قبل از اضافه کردن خاک پوششی به بستر مبارزه با حشرات را انجام داد.
بهترین برندهای خاک پوششی | 02191308289
در حین و پس از آماده سازی خاک پوششی، برای کنترل لاروها با حشره کش (دی فلوبنزورون) تیمار می شود. هنگامی که ترکیب در طول آماده سازی خاک پوششی اعمال می شود، باید به طور یکنواخت مخلوط شود و ترکیب باید در کل جرم لایه پوشش پخش شود. توجه داشته باشید که دی فلو بنزورون در آب حل نمی شود. بنابراین، لازم است به طور مداوم محلول را در حین کار با آن تکان دهید. مصرف توصیه شده حشره کش دی فلو بنزورون 4g/l/m2 است.
پس از اعمال خاک پوششی، برای کنترل مگس های که به سالن پرورش قارچ وارد شدند باید با اسپری های حشره کش و سمپاش ها حشره کش های پرمترین، دی کلرووس و پرفوسمتیل (آنومترین، فوربیسید و دی کلرووس) را در محیط اسپری کرد.
مگس هایی که در هنگام باردهی ظاهر می شوند را می توان با استفاده از تله های نوری و حشره کش های برقی یا چسب زرد کنترل کرد نکته مهم: ذکر این نکته ضروری است که کنترل مگس ها در زمان باردهی صرفاً یک جراحی زیبایی است، البته اگر جدا از سایر اقدامات انجام شود. بنابراین، هر اقدامی باید بخشی از یک برنامه کنترل آفات سنجیده و دقیق باشد. لارو برخی از مگس ها به راحتی در سراسر سالن قا چ پخش می شود، بنابراین، لازم است سالن های پرورش قارچ را با استفاده از تشک کفش، که با مواد ضد عفونی کننده آغشته شده اند، جدا کرد. الزاماً وسایل کار را ضدعفونی کنید و در هر سالن از لباس های کار متفاوت استفاده کنید.
در پایان دوره پرورش ، همه لاروها باید با بخار از بین بروند. در طول بخار دادن، رسیدن به دمای لازم در تمام سالن ، در قفسه ها یا ابزار کار مهم است.
اگر امکانات لازم برای تولید بخار را ندارید، تمام تجهیزات، ابزار و سالن باید ضد عفونی شوند. تمام کمپوست مصرف شده باید فوراً از سالن خارج شود. و سالن باید شسته و ضدعفونی شود.
گونه های مختلف مگس سیارید و فورید