آموزش قدم به قدم خاک دهی
در پرورش قارچ دکمه ای دو لایه اصلی بستر رشد قارچ را تشکیل می پهند. لایه اول که اصلی ترین لایه این کمپوست قارچ نام دارد لایه دوم که خاک پوششی است مواد غذایی مورد نیاز قارچ را در مراحل پایانی رشد فراهم می کند. اگر دیواره ای که برای کمپوست ها ساخته شده است، حفره خالی داشته باشد باید با سفره پوشانده شود در غیر این صورت به خاطر باد کولر قسمت هایی از کمپوست از بین می رود و خشک می شود و دیگر به درد نمی خورد. اگر با قسمت های خشک شده ی کمپوست مواجه شدیم، آن ها را جدا می کنیم تا به ریسه برسیم تا ریسه بتواند رشد کند و به سمت خاک بیاید وگرنه کمپوست های خشک جلوی رشد ریسه را می گیرند، پس در مرحله اول نباید اجازه بدهیم این اتفاق برای کمپوست ها بیفتد. اما اگر این اتفاق افتاد باید کمپوست های خشک را جمع کنیم.
زمانی هم که می خواهیم خاک بدهیم بسته به رطوبت سطح بستر، بیست و چهار ساعت تا هفت الی هشت ساعت قبل از خاک دهی سفره ها را جمع می کنیم تا قطره های طلایی و یا رطوبت موجود خشک شود تا بستر برای خاک دهی مناسب شود. دقت کنید اگر در بستر، کمپوست خیس مشاهده شد که کمپوست ها به خاطر عرقی که زیر سفره ها داشته است، خیس می شوند، این قسمت ها باعث می شود که ریسه رشد نکند و نتواند به سمت خاک بیاید. ما به این کمپوست های خیس گفته شده لکه ی سیاه می گوییم که باید جمع شود. لکه ها در صورت عدم کنترل می توانند تاثیر بسیار منفی بر رشد قارچ ها و نیز میزان تولید قارچ داشته باشند.
خاکی را که می خواهیم اضافه کنیم ابتدا هم می زنیم، بهترین کار این است که همه خاک ها را در یک محیط خالی کنیم، آب و سم بزنیم و سپس با شن کش و بیل خاک را هم بزنیم ولی اگر محیط مناسب برای خالی کردن خاک و انجام کارهای گفته شده وجود نداشت، می توانیم فرایند آب و سم زدن را در داخل کیسه خاک انجام دهیم . وقتی که کیسه را خالی می کنیم مشاهده می کنیم که سر آن کمی خشک تر و وسطش کمی خیس است، برای همین با بیل چه کوچک یا شن کش آن را مخلوط می کنیم و روی بستر پخش می کنیم، کلوخه ها را با دست از هم باز می کنیم و آن را پخش می کنیم و هر چوب و سنگی را که در خاک ببینیم دور می اندازیم.
برای هر سه و نیم بلوک، یک کیسه خاک را در نظر می گیریم ولی در تابستان ضخامت خاک باید کمی بیشتر باشد به این خاطر که تبخیر بالاتر است و لازم است که خاک بتواند آب بیشتری را در خود نگه دارد. بعد از چند بار آبیاری خاک نشست می کند و ضخامت خاک بعد از آبیاری اندکی پایین می رود مثلا پنج سانتی متر ضخامت به چهار سانتی متر تبدیل می شود.