معرفی بهترین برند خاک پوششی قارچ + قیمت
خاک پوششی قارچ بستری مناسب را برای پرورش قارچ فراهم میکند و در واقع جزء اجزای اصلی این سیستم است به خصوص اگر از بهترین برند خاک پوششی استفاده شود.
این خاک از ترکیبات متنوعی تشکیل شده و امروزه در برندهای مختلفی به بازار عرضه میشود. کمپوست از طریق کیسههای پلمپ به دست مصرفکنندگان میرسد و به کمک آن میتوان شرایط مناسبی را برای پرورش هر چه بهتر و بیشتر قارچ ایجاد کرد.
برای انتخاب خاک مناسب بهتر است از مشاورههای مجموعه قارچ سارا استفاده کنید.
اهمیت خاک پوششی قارچ
خاک پوششی قارچ اهمیت زیادی دارد و بدون آن قارچ نمیتواند به حیات خود ادامه دهد. بستر قارچ از دو لايه عمودی تشکیل شده که لايه اول را کمپوست و لايه دوم را خاک پوششی تشکیل میدهد تا بتواند همیشه کمپوست را مرطوب نگه دارد. فرآیند زایشی و میوهدهی قارچ در خاک پوششی صورت میگیرد پس شما برای تکمیل فاز زایشی به این خاک باکیفیت نیاز دارید. انتخاب برند مناسب در این شرایط اهمیت زیادی دارد و راندمان کار را افزایش میدهد.
در خاک پوششی باکتری بنام سودوموناس وجود دارد که به شکلگیری اندام باردهی قارچ کمک زیادی میکند. این یک بستر غذايي مناسب برای رشد قارچ است و به پرورشدهندگان کمک زیادی میکند.
خاک پوششی از این جهت اهمیت دارد که به عنوان لايه محافظتی از کمپوست محافظت میکند و در حفظ رطوبت کمپوست و مراقبت از آن در مقابل بیماریها نقش بسزایی دارد.
خاکی که تمیز و عاری از بیماری باشد، برای رشد قارچ و باردهی آن بهترین گزینه است. اگر خاک پوششی در محیطی آلوده آماده شود، نمیتواند بستری مناسب برای پرورش قارچ باشد چون با آلوده کردن میسیلیوم مانع از رشد و باردهی آنها میشود. خاک در افزایش حجم تولید و بالا بردن کیفیت قارچ تأثیر بسزایی دارد؛ بنابراین شما میتوانید با انتخاب خاک مناسب شرایط خوبی را برای پرورش هر چه بیشتر و بهتر قارچ فراهم کنید.
برای برداشت بیشتر نیاز است تا شما خاکی مناسب را انتخاب کنید. مهمترین عاملی که سلامت و کیفیت قارچ را تضمین میکند خاک پوششی است که توانسته در اقتصاد و تجارت این محصول هم نقش مهم و حیاتی داشته باشد. خاک رطوبت لازم را برای رشد قارچ تامین میکند.
خصوصیات بهترین خاک پوششی
خاک پوششی باکیفیت دارای ویژگیهای ممتازی است که باعث عملکرد بهتر آن در پروسه پرورش میشود. از خصوصیات مهم این خاک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اولین خصوصیتی که خاک پوششی باید داشته باشد ساختمان باز و متخلخل آن است که در آبیاریهای متوالی هم به صورت ثابت باقی میماند.
- در خاک پوششی ظرفیت نگهداری آب اهمیت زیادی دارد. در این شرایط خاک پوششی مقداری از آب را درون خود نگه میدارد و آن را به کمپوست پس نمیدهد تا محیط پرورش مرطوب باشد. هر چه خاک سبکتر باشد ظرفیت نگهداری آب در آن کمتر خواهد بود؛ بنابراین خاکهای سنگین برای این کار گزینه بهتری هستند؛ چون حجم بیشتری از آب را درون خود نگه میدارند.
- خاک پوششی دارای میکروفلور یا فلورهای طبیعی است که برای رشد قارچ لازم هستند.
- خصوصیت دیگری که خاک پوششی دارد جلوگیری از تبخیر رطوبت بستر کمپوست است. حفظ این رطوبت به رشد بهتر قارچ کمک زیادی میکند.
- خاک پوششی بهترین تکیهگاه و در واقع محل استقرار بین هد و قارچ است که بستری مناسب را برای پرورش ایجاد میکند.
- از دیگر خصوصیات این خاک میتوان به افزایش سطح دیاکسید کربن اشاره کرد که محیط را برای رشد قارچ مناسبتر میکند.
- خاک پوششی از خشک شدن کمپوست جلوگیری میکند و به عنوان مخزن نگهداری آب میتواند رطوبت مورد نیاز کمپوست را تامین کند.
- ایجاد تبخیر سطحی از دیگر خصوصیات خاک پوششی است.
- خاک پوششی بستری مناسب برای رشد و گسترش همزمان قارچ و میسلیوم است.
عوامل تعیین کننده کیفیت خاک پوششی (بهترین برند خاک پوششی)
برای پرورش قارچ شما نیاز به خاک پوششی باکیفیت دارید که برای انتخاب آن باید به ۳ عامل تعیین کننده کیفیت توجه کنید:
- شوری خاک پوششی: شوری خاک باید استاندارد باشد پس توجه به آن اهمیت زیادی دارد و نباید از یک حدی بیشتر باشد.
- ظرفیت بالای خاک پوششی: اگر ظرفیت خاک بیش از اندازه بالا باشد شما در مدت زمان پرورش قارچ دیگر نیازی یه آب نخواهید داشت. رطوبت زیاد خاک میتواند رطوبت مورد نیاز کمپوست را هم به راحتی تامین کند؛ به این ترتیب در زمان پرورش نیاز به آب تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
- میزان ph خاک: سومین عاملی که کیفیت خاک پوششی را نشان میدهد میزان پی هاش خاک است. اگر پی هاش کمتر و با بیشتر از حد استاندارد باشد خاک پوششی نمیتواند بستری مناسب را برای رشد قارچ ایجاد کند.
خاک پوششی در برندهای مختلف به بازار عرضه میشود که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند و شما برای انتخاب خاک باکیفیت باید به ۳ عامل بالا توجه کنید. اگر خاک پوششی بتواند رطوبت کمپوست را حفظ کند مواد مغذی از طریق رطوبت به سمت میسلیوم حرکت میکنند و همین باعث رشد قارچ و زایش آن میشود. بیشترین قسمت قارچ را آب تشکیل میدهد پس خاک پوششی وظیفه دارد تا آب مورد نیاز را تامین کند.
نحوه سفارش و خرید خاک پوششی قارچ دکمهای
مناسب بودن قیمت خاک پوششی و بالا بودن کیفیت آن باعث شده تا شرایط برای خرید خاک پوششی فراهم شود و پرورشدهندگان از این محصول استقبال زیادی کنند. این خاک بعد از ترکیب وارد مرحله پاستوریزاسیون شدن درون کیسههای از 22 کیلوگرم تا 25 کیلوگرم ریخته میشود تا به شکل کاملا پلمپ در دسترس مصرفکنندگان قرار بگیرد. شما براي هر سه بلوک کمپوست به یک کیسه خاک نیاز دارید که باید آن را از مراکز خرید معتبر تهیه کنید.
تولید خاک پوششی در حجم بالا و به صورت انبوه باعث شده تا تولیدی بتواند نیاز بازارهای داخلی و خارجی را به راحتی تامین کند. اگر شرایط خرید خاک به صورت حضوری را ندارید میتوانید آن را به صورت آنلاین سفارش دهید که مزیتهای زیادی برای شما به همراه دارد.
خاک پوششی به عنوان لايه دوم روی کمپوست قرار میگیرد تا بتواند به حفظ رطوبت و مواد آلی کمپوست کمک کند.
شما میتوانید متناسب با نیاز و بودجه خود خاک پوششی را تهیه کنید. اگر محیطی که برای پرورش قارچ فراهم کردهاید مساحت زیادی دارد بهتر است حجم خاکی که انتخاب میکنید مناسب باشد تا بتواند نیاز قارچ را به خوبی برطرف سازد.
هر چه حجم سفارشات بیشتر باشد قیمت مناسبتر خواهد بود و این میتواند برای مشتری صرفه اقتصادی خوبی داشته باشد. کیفیت بالا و قیمت مناسب خاک پوششی رقابت را برای خرید بیشتر کرده و باعث رونق گرفتن بازار شده است.
روشهایی که این مجموعه برای خرید در اختیار کاربران قرار میدهد متنوع بوده و افراد میتوانند متناسب با شرایط خود یکی از روشهای خرید را انتخاب کنند. خاکی که خریداری میکنید باید استانداردهای لازم را داشته باشد و بتواند محیطی مناسب را برای رشد قارچ فراهم کند.
سخن پایانی
برای اینکه بتوانید بستری مناسب برای پرورش قارچ ایجاد کنید باید خاک پوششی عالی با برندی معتبر در اختیار داشته باشید.
انتخاب چنین خاکی نیاز به مشاوره دارد که در این راستا کارشناسان میتوانند به شما کمک زیادی کنند. برای رسیدن به محصول خوب توجه به کیفیت خاک به اندازه قیمت آن اهمیت دارد. اگر چه خاک پوششی خوب قیمت بالایی دارد اما با کیفیت بینظیر خود میتواند به رشد و باردهی قارچ کمک کند و سود خوبی برای پرورشدهندگان به همراه داشته باشد. وجود تولید کنندههای زیاد در کشور باعث شده تا خاک پوششی با مارکهای مختلف روانه بازار شود که هر مارک هم طرفداران مختص به خود را دارد.
مطلب پیشنهادی: استروما چیست و چگونه ایجاد میشود؟
سوالات متداول
- در آبیاری خاک پوششی باید به چه نکاتی توجه کرد؟ آبیاری خاک پوششی باید با فشار مناسب باشد چون فشار زیاد به بافت نرم خاک آسیب رسانده و آنها را به بیرون میریزد.
- کیفیت خاک پوششی قارچ به چه چیزی بستگی دارد؟ کیفیت خاک پوششی و ساختار یکنواخت و منبع ثابت آن بستگی دارد. اگر خاک ناهمگن باشد نمیتواند بستری مناسب برای رشد قارچ ایجاد کند.
- برای پرورش قارچهایی با کیفیت خوب چه خاک پوششی نیاز است؟ برای پرورش قارچ خاکی نیاز اساسی که کار تبخیر را به صورت مداوم و یکنواخت انجام دهد. اگر خاک الیاف بلندی داشته باشد رطوبت را بهتر حفظ میکند.