آبیاری قارچ با کلر
روشهای صحیح و اصولی آبیاری قارچ به خصوص آبیاری با کلر امروزه از اهمیت بسزایی برخوردارند و برای پرورشدهندگان بسیار حائز اهمیت هستند. پرورش قارچ به مهارت و تجربه خاصی نیاز دارد. اگر در ابتدای کار، با افراد ماهر و متخصص در این حوزه مشورتی نداشته باشید، ممکن است نتیجه پایانی کار شما آنچنان که باید و شاید رضایتبخش نباشد.
در حال حاضر آبیاری قارچ از ضوابط و استانداردهای خاصی تبعیت میکند که در این زمینه، مشاوران شرکت قارچ سارا میتوانند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهند. در ضمن، استفاده از کلر در آبیاری قارچ نیز دلیل خاصی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
زمان آبیاری قارچ با کلر
در پرورش قارچ، آبیاری باید با دقت و به شکل منظم انجام شود. در ابتدای پروسه پرورش قارچ، یعنی 15 روز اول کاشت قارچ یا اسپان ران، نیازی به آبیاری نیست؛ زیرا کمپوست به اندازه کافی رطوبت دارد.
پس اتمام این دوره، در زمان خاکدهی یا کیس ران، زمانی که خاک روی بستر، از آب اشباع شد، آبیاری نیز انجام میشود. به طور کلی آبیاری قارچ باید با توجه به شرایط خاک و محیط پرورش قارچ، به شکلی منظم و دقیق انجام بگیرد.
در روزهای ابتدایی خاکدهی در پرورش قارچ، نباید اهمیت رطوبت خاک را فراموش کرد. میسلیومها، در فضای مرطوب، به سرعت گسترش پیدا میکنند. برای این که میسلیومها به خوبی رشد کنند، خاک باید در مرحله خاکدهی به صورت مناسب و به میزان کافی آبیاری شود. در غیر این صورت، نه تنها میسلیومی رشد نمیکند بلکه، ممکن است میسلیومهای موجود در خاک نیز از بین بروند؛ به همین دلیل، بسیار حائز اهمیت است که در این مرحله به رطوبت خاک توجه شود و آبیاری زمین با رعایت شرایط مطلوب و به میزان کافی انجام بگیرد.
اندازه گیری رطوبت خاک مناسب پرورش قارچ
اندازهگیری رطوبت خاک نقش مهمی در رشد میسلیومها، نیز دارد. برای اندازهگیری رطوبت خاک، میتوانید بین دو انگشت شست و اشاره خود، مقداری خاک را فشار دهید. اگر یک قطره آب بین انگشتان شما بچکد، این امر نشان دهنده استاندارد بودن رطوبت خاک است. این میزان رطوبت برای رشد میسلیومها بسیار مناسب است؛ به همین دلیل، باید به اندازهگیری و میزان رطوبت خاک برای پرورش قارچ نیز دقت داشته باشید.
اگر بیش از یک قطره آب از انگشتان شما بچکد، رطوبت خاک شما بسیار زیاد است و در صورتی که کمتر از یک قطره آب بچکد، رطوبت خاک شما کم است. با توجه به اهمیت این موضوع بهتر است در ابتدای کار از خدمات مشاوره رایگان در این زمینه استفاده کنید تا بهترین روش برای پرورش قارچ را از کارشناسان مجرب بیاموزید.
میزان آبیاری قارچ
میزان آبیاری خاک در پرورش قارچ، یکی از مهمترین عوامل است که باید مد نظر قرار بگیرد. برای تعیین میزان آبیاری مناسب باید به عواملی نظیر قدرت خاک، جنس خاک، زمان خاکدهی و نوع خاک توجه کرد. برای دستیابی به میزان آبیاری مناسب، مشاوره با افراد با تجربه و استفاده از خدمات مشاورهای ارائه شده توسط مجموعه قارچ سارا، به شما کمک خواهد کرد.
میزان آب مورد نیاز برای آبیاری قارچبه عواملی از جمله نوع خاک، جنس خاک، بافت خاک، تبخیر در محیط و عایق بندی سالن بستگی دارد. به طور کلی میتوان برای هر متر مربع از سطح کاشت، از 5 تا 10 لیتر آب استفاده کرد. البته باید به این نکته هم توجه کرد که تحت هیچ شرایطی از آب داغ برای آبیاری قارچها استفاده نشود؛ همچنین باید به دقت مقدار آب را اندازهگیری کنید و از آبیاری زیاد یا کم پرهیز نمایید. عملیات آبیاری در زمان برداشت بعد از نخودی شدن قارچها انجام میشود.
بعضی از پرورشدهندگان تمایل دارند که به جای آبیاری روزانه، آبیاری سنگین را برای پروش قارچ انتخاب کنند. این کار باید با دقت و حساسیت انجام شود. لازم به ذکر است که آبیاری باید۱۰ ساعت قبل از زمان برداشت قارچ، صورت بگیرد؛ چرا که آبیاری در زمان برداشت، میتواند تأثیر منفی بر کیفیت و مرغوبیت قارچ داشته باشد.
آبیاری فلش دوم و سوم در پرورش قارچ
همانطور که میدانید به برداشت قارچ فلش میگویند. ما در مورد آبیاری فلش اول اطلاعات لازم را در قسمت میزان آبیاری قارچ ارائه دادهایم. نحوه آبیاری در فلش دوم و سوم هم بسیار موضوع مهمی است؛ چرا که اگر آبیاری را به شکل نادرستی انجام دهید، صد درصد قادر نخواهید بود پرورش قارچ را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
فلش دوم مانند فلش اول به آب نیاز دارد. برای تولید هر یک کیلو قارچ دکمهای به 2 لیتر آب نیاز خواهید داشت. این درحالی است که برای فلش سوم، اکسیژن بیشتری مورد نیاز خواهد بود. در این مرحله از برداشت، دما هم باید حدوداً 1 درجه افزایش یابد که با وجود افزایش اکسیژن و دما، صد درصد رطوبت خاک هم باید تضمین شود.
با توجه به اهمیت موضوع، لازم است بدانید که در فلش سوم، دما کمی افزایش یافته و میزان هوادهی و آبیاری قارچ نیز کاهش مییابد. در صورتی که قارچها به مدت طولانی خیس و مرطوب بمانند دچار تغییر رنگ یا لکه باکتریایی خواهند شد. برای جلوگیری از این تغییر رنگ میتوانید تا 2 ساعت پس از آبیاری، از کولرهای آبی یا فن با دور تند استفاده کنید. این اقدام باعث میشود تا رطوبت خاک حفظ شده و قارچها به خوبی رشد کنند.
در این حالت میتوانید از بیماریهای باکتریایی نیز جلوگیری کنید و پس از شوک دهی و زمانی که قارچها به اندازه نخود رشد کردند، میتوانید آبیاری را انجام دهید. با این روش، ساختار خوشهای در قارچها شکل نخواهد گرفت.
محصول پیشنهادی: پودر کلر – ضدعفونی کننده قوی نیم کیلوگرم
دلیل استفاده از کلر در آبیاری قارچ
استفاده از کلر به عنوان یکی از روشهای آبیاری قارچها در کشورهای مختلف رایج است. یکی از دلایل مهم استفاده از کلر، خاصیت گندزدایی آن است که باعث سفید شدن قارچها میشود؛ همچنین، استفاده از کلر در آبیاری باعث از بین رفتن باکتریهای موجود در خاک و روی قارچ میشود و از این طریق میزان پایداری و ماندگاری آن را افزایش میدهد.
طبق نظر افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، به ازای هر 200 لیتر آب میتوانید از یک قاشق چایخوری پودر کلر استفاده کنید. شما میتوانید این مقدار از پودر کلر را در داخل مخزن آبیاری ریخته و حداقل 2 ساعت صبر کنید تا کلر فعال شود؛ سپس میتوانید آبیاری را انجام دهید.
برای هر متر مربع، بهتر است از 1-2 لیتر محلول کلر استفاده کنید؛ همچنین، در هر دوره رشد قارچ، میتوانید 2-3 بار آبیاری با کلر را انجام دهید. در ضمن توصیه میکنیم برای این کار از سر آبپاش مخصوص پرورش قارچ، استفاده نمایید.
بعضی افراد معتقدند که استفاده از کلر میتواند تأثیرات عجیب و غریبی داشته باشد؛ اما در واقع اینگونه نیست. در صورت مشاوره با کارشناسان ما در این زمینه، خواهید فهمید که کلر در حین آبیاری تنها به سفید شدن و تقویت قارچ کمک میکند.
سر آبپاش مخصوص پرورش قارچ
سر آبپاش مخصوص پرورش قارچ یکی از ابزارهای مهم در صنعت قارچکاری است. استفاده از سر آبپاش باعث میشود که رطوبت محیط کنترل شود. بدون سر آبپاش مناسب، قارچها ممکن است با کمبود رطوبت روبرو شوند و به طور ناخواسته دچار افت کیفیت و کاهش تولید شوند.
تیم ما همیشه در تلاش است تا بهترین سر آبپاشها را به مشتریان خود ارائه کند. ما در سراسر کشور جستجو میکنیم تا سر آبپاشهای نرم و پودری را پیدا کنیم؛ زیرا این نوع سر آبپاشها خاک پوششی سالن را به هم نمیزنند و باعث ایجاد محیطی سالم و پایدار برای رشد قارچها میشوند.
همچنین، ما سر آبپاش را به صورت تستی در سالن خود امتحان میکنیم تا از کیفیت و عملکرد آن مطمئن شویم. پس از اطمینان از عملکرد خوب سر آبپاش، آن را با قیمتی مناسب به مشتریان خود پیشنهاد میدهیم.
مطلب پیشنهادی: بهترین برند خاک پوششی قارچ باید چگونه باشد؟
سخن پایانی
در این مقاله در مورد روش صحیح و اصولی آبیاری قارچ و دلیل استفاده از کلر با شما صحبت کردهایم. توجه داشته باشید که پرورش قارچ به تجربه و دانش خاصی نیاز دارد و بهتر است قبل از انجام هرکاری در این زمینه، از دانش افراد ماهر و البته کاربلد در این زمینه کمک بگیرید.
خانم نظری به همراه تیم متخصص قارچ سارا با سابقه طولانی و تجربه درخشانی که به دست آورده است، یکی از افرادی به شمار میآید که شما میتوانید برای اجرای آبیاری صحیح و اصولی قارچ از مشاوره رایگان وی بهرهمند شوید.
سوالات متداول
- آیا استفاده بیش از حد از کلر میتواند آسیبی به قارچ وارد کند؟
کلر در آبیاری قارچ به عنوان یک ماده ضدعفونیکننده استفاده میشود. استفاده بیش از حد از کلر ممکن است باعث آسیب به قارچ شود.
- مزیتهای آبیاری قارچ با کلر چیست؟
استفاده از کلر در آبیاری قارچ، علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن باکتریها و قارچهای آلوده کننده میشود، میتواند به کنترل رشد قارچ کمک کند و باعث افزایش عمر مفید قارچها شود.
- آیا پرورش قارچ به دانش و تخصص خاصی نیاز دارد؟ چگونه میتوان از کمک کارشناسان ماهر در این زمینه استفاده کرد؟
پرورش قارچ نیاز به دانش و تخصص دارد و برای به دست آوردن بهترین عملکرد، نیازمند به یک کارشناس ماهر در این زمینه هستید. برای دریافت راهنمایی، میتوانید از اطلاعات و تجربیات کارشناسان ماهر و مجموعه ما بهره بگیرید.