این کارگاه مهارتی و آموزشی برای دومین بار و زیر نظر هیئت علمی گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر، ایجاد شده و دانشجویان زیستشناسی ورودی ۹۹ در کنار دروس تئوری میکروبشناسی موادغذایی و قارچشناسی، اقدام به کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمهای بصورت عملی کردند.
دکتر سمانه صدیقی خویدک، در اینباره اظهار کرد: قارچ دکمه ای دارای ترکیبات مفیدی مانند: پروتئین، املاح با ارزش، اسیدهای آمینه و ویتامینها و مقادیر زیادی پتاسیم، فسفر، آهن و مقدار کمتری کلسیم است. همچنین به جهت اینکه فاقد نشاسته میباشد، برای بیماران دیابتی و رژیم لاغری نیز بسیار مناسب خواهد بود.
وی اضافه کرد: برگزاری اینگونه دورههای آموزشی و مهارتافزایی، علاوه بر تقویت انگیزش تحصیلی، موجب توانمندسازی دانشجویان متناسب با نیازهای جامعه و صنعت خواهد شد.
از دستاوردهای برگزاری این دوره آموزشی، افزایش اعتماد به نفس، خودباوری و احساس کارآمدی بین دانشجویان بوده که منجر به تولید و برداشت قارچ خوراکی کاملا ارگانیک از این کارگاه آموزشی شده است.
یکی دیگر از ویژگیهای این پروژه تولیدی، آن است که مهارت دانشجویان علاقمند را در تولید قارچ خوراکی، ارتقا میدهد و از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال، میتواند در مساحتهای کوچک همانند انبارهای خانگی و زیرزمینها تا مساحتهای بزرگ، مانند کارگاههای صنعتی، تولید و اجرا شود.