1_ فلاش با فلش
زمان برداشت قارچ ها که قارچ دکمه ای سرعت رشد زیادی پیدا میکند و طی سه تا چهار روز باید همه آنها از بستر چیده شود.
2_ اندازه
اندازه قارچ. یک تکنسین برداشت یا یک سرکارگر جمع کننده ها را مأمور می کند تا قارچ هایی با اندازه های خاص برداشت کنند. به عنوان مثال، انتساب "برداشت قارچ با اندازه بیش از 4 سانتی متر" به این معنی است که قارچ هایی با قطر 4 سانتی متر و کمتر روی تخت ها باقی می مانند.
شاید در ابتدا، قارچ چین ها به آموزش نیاز داشته باشند و این کار با اندازه گیری قارچ یا قالب مشخص به آنها آموزش داده میشود
3 _قالبها
حلقههای شکلدهنده و ابعادی با قطرهای مختلف مورد نیاز است تا یاد بگیرید اندازه قارچها را به درستی تعیین کنید و آنها را در جعبه مناسب قرار دهید. (این کار برای درجه بندی در بسته بندی مورد استفاده است)
حلقه های ابعادی زمانی استفاده می شود که اندازه قارچ را نمی توان به درستی تعیین کرد یا در صورت لزوم.
4_تنک کردن
یا ایجاد فاصله بین قارچ ها. دور قارچ های کوچک را روی طبقات خلوت کنید تا به یکدیگر نچسبند و فضای کافی برای رشد داشته باشند.
5 _قارچهای رسیده
قارچهای هستند که زیر کلاهشان نرم و آماده باز شدن و آزاد کردن هاگها است. آنها نرم تر از قارچ هایی هستند که به اندازه کافی رسیده نیستند. قارچ های رسیده همیشه باید برداشت شوند، حتی اگر این موضوع به شما یادآوری نشود. در صورت امکان، قارچ های سفت را باید روی بستر بگذارید تا زمانی که رسیده شوند.
برای بسته بندی قارچ های رسیده می توانید از ظروف مخصوص
کوچک و
بزرگ استفاده کنید
6 _ ساقه های بلند
قارچ هایی که دارای ساقه های بلند و نازک هستند معمولا اول پشت باز می شوند. قارچ های نارس و سفت با کلاهک ضخیم و نوک بلند اما ضخیم روی بستر باقی می مانند.
7 _تمیز کردن بستر
کاملاً همه قارچ ها از جمله کوچک ترین آنها و همچنین بقایای ساقه ها و قارچ های بیمار و مرده برداشت می شوند.
8 _ قارچ های تک
قارچ هایی که باید قبل از بقیه برداشت شوند. این قارچ ها قبل از سایر قارچ ها روی طبقات ظاهر می شوند. آنها اغلب "پیش فلاش" نامیده می شوند.
9_استاندارد (قارچ استاندارد)
قارچ با کیفیت خوب؛ سفید، خشک، تمیز، عملاً بدون ذرات خاک روی کلاهک آنها و بدون آسیب مکانیکی یا اثری از بیماری.
کیفیت قارچ به دلیل آسیب مکانیکی به کلاهک هنگام برداشت قارچ از بین میرود. زمانی که قارچ ها درون جعبه ها ریخته می شوند یا محکم فشرده می شوند، آسیب می بیند و علاوه بر این، ممکن است آثاری از ناخن های بلند روی کلاهک ها باقی بماند. جعبه ها نباید تکان بخورند یا بیش از حد پر شوند و قارچ ها نباید از جعبه ای به جعبه دیگر ریخته شوند. لطفاً قارچ ها را با دقت جمع آوری کنید. خسارات ممکن است در روز برداشت مورد توجه قرار نگیرد اما پس از مدتی خود را نشان خواهند داد.
به شکل قارچ در بازارها توجه کنید.
10 _ قارچ های کوچک (ریز)
قارچ با قطر کمتر از 4 سانتی متر، کاملا بسته. قارچ های کوچک به دو اندازه تقسیم می شوند: 2-3 سانتی متر (دکمه) و 3-4 سانتی متر (جوانه).
11 _قارچ سایز متوسط ( کلاهک )
قارچ با قطر 5-4 سانتی متر و 6-5 سانتی متر کاملا بسته. آنها در جعبه هایی قرار می گیرند که کلاه هایشان را بالا می گذارند. قارچهایی با پرده کشیده، اما همچنان بسته هستند، جزو کلاهکهای بزرگ محسوب میشوند.
12_قارچ بزرگ (کلاهک بزرگ)
قارچ با قطر 6 سانتی متر و بیشتر کاملا بسته. آنها در جعبه های درپوش گذاشته شده اند. این قارچ ها به دو اندازه 6-8 سانتی متر و بیش از 8 سانتی متر تقسیم می شوند.
13_قارچ های غیر استاندارد
قارچ پشت باز . آنها در جعبه هایی قرار می گیرند که کلاه هایشان را بالا قرار میگیرد. آنها به سه اندازه تقسیم می شوند: کوچک، بزرگ و غول پیکر
رعایت نظافت و ایمنی در برداشت
1 _ لباس ها و حوله ها
قارچ چین هایی که از اتاقی به اتاق دیگر حرکت می کنند می توانند ناخواسته آفات و بیماری ها را گسترش دهند. به همین دلیل لباس ها و حوله ها باید هر روز عوض شوند. تعویض لباس کار ضروری است. آستین ها باید باریک باشند، در غیر این صورت، هنگام برداشت قارچ از وسط بستر با آستین های گشاد و آویزان، پین های جدید آسیب می بینند.
2_ کفش
باید کفش صاف و کرپ داشته باشد که لیز نخورد. در حین کار، خطر لیز خوردن روی کف مرطوب، قفسههای فلزی، بقایای قارچ و غیره وجود دارد. توصیه میکنیم برای اطمینان از ایمنی پرسنل، کفشها را ماهانه چک کنید.
3_ چاقوها
به خصوص برای برداشت قارچ ساخته شده است. چاقو باید تیز باشد. با یک چاقوی کند به راحتی می توان به قارچ ها آسیب رساند و علاوه بر این سرعت کار جمع کننده کم می شود. در برخی صنایع یک برس نرم به انتهای دیگر چاقو متصل می شود. با کمک آن، ذرات گیر کرده خاک روی کلاه قارچ حذف می شود.
4_ دستکش
اگر از دستکش استفاده می کنید، باید جراحی یا یکبار مصرف باشد. دستکش باید همیشه تمیز باشد. پس از اتمام کار، آنها باید کاملا تمیز شوند. بردن دستکش به توالت ممنوع است. هنگام انتقال به سالن جدید باید از دستکش های جدید استفاده شود. دستکش هایی که چسبناک شدند نباید استفاده شوند. دستکشهایی که فرسوده شدهاند باید در سبدهای زبالههایی که مخصوصاً تهیه شدهاند انداخته شوند. آنها را با ضایعات قارچ رها نکنید.
5_ جعبه ها
به هیچ وجه نباید جعبه ها را روی بستر قرار داد. می توانید به قارچ ها آسیب بزنید. علاوه بر این، جعبه ها خیس و کثیف می شوند و می توانند آفات و بیماری ها را گسترش دهند. هر بار، جعبه های پر شده باید از قفسه ها روی زمین گذاشته شوند.
6 _ ظروف ضایعات
قارچ ها نباید در ظروف حاوی ضایعات قارچ بیفتند. هیچ گونه چاقو، برس، دستکش، حوله و سایر اشیاء خارجی نباید وجود داشته باشد. پس از پر کردن کیسه ها یا ظروف با ضایعات قارچ، در ظروف باید محکم بسته شود و کیسه ها بسته و آماده شوند تا از سالن خارج شوند.
در میان قارچ های برداشت شده نباید زباله وجود داشته باشد.
7_ قفسه ها
قفسه ها را تمیز نگه دارید. وقتی کثیف هستند، می توانند لغزنده شوند و این یک خطر ایمنی برای شما است.
تکنیک برداشت
اصل اساسی برداشت این است که قارچ ها را از لایه پوشش خارج کنید. اگر قارچ به سادگی بیرون کشیده شود، لایه پوششی و میسلیوم زیادی روی پایه باقی می ماند. قارچ ها با دست چپ برداشت می شوند. معمولاً سه قارچ در یک دست گرفته می شود. جمع کننده های با تجربه می توانند 5 قارچ را در یک دست قرار دهند. مهم است که اجازه ندهید قارچ ها به یکدیگر برخورد کنند.
اولین قارچ را با نوک انگشت اشاره و شست می چینند. دومی با نوک انگشت سوم و یک طرف شست که کاملاً کشیده شده است برداشته می شود. و سومین قارچ - با نوک انگشت کوچک و پایه شست. پایه های قارچ باید به گونه ای در یک راستا قرار گیرند که برش دادن آنها با چاقوی دست راست آسان تر باشد. تیز بودن چاقو بسیار مهم است. قارچ هایی که نزدیک ترین به جمع کننده هستند باید در وهله اول برداشت شوند.
ابتدا باید ، قارچهای خوشه ای را تنک کرد. در این صورت، قارچ های برداشت شده باید جدا شوند. بقایای ساقه ها باید در آخر کار برداشته شود. برداشت چند قارچ در روز ممکن است سخت نباشد، اما انجام سریع آن به مدت 6 تا 8 ساعت در روز، می تواند نسبتاً سخت باشد. این نیاز به آموزش و تجربه دارد. برای یادگیری روش صحیح برداشت قارچ نیاز به تمرین زیاد و کار مشتاقانه است.
توجه!
دست ها و دستکش ها باید تمیز باشند. همیشه بعد از رفتن به توالت دست های خود را بشویید.
2 دیدگاه در “مدیریت درستِ برداشت قارچ”
این مقاله درمورد نحوه صحیح برداشت محصول و تمام جزییات آن بسیار مفید بود
خوشحالیم مفید بوده