شماره های تماس : 09051951009 

قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

آموزش ساخت قفسه قارچ و قفسه بندی سالن پرورش قارچ

ازجمله مهم‌‌ترین اقدامات برای شروع فعالیت در حوزه پرورش قارچ، قفسه بندی سالن پرورش قارچ است. عدم توجه به این موضوع باعث از دست‌رفتن سرمایه و زمان خواهد شد. بنابراین انتخاب جنس قفسه و طراحی آن‌‌ها باید براساس استانداردهای مشخصی انجام شود. بدلیل اهمیت این موضوع مجموعه قارچ سارا در نظر دارد چگونگی قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ را با همراهی شما بررسی کند. لطفا با ما همراه باشید.

 

اهمیت قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

قفسه بندی سالن پرورش قارچ به‌ منظور استفاده بهینه و هرچه بیشتر از فضای سالن پرورش قارچ توسط پرورش‌‌دهندگان این صنعت انجام می‌‌شود.

به‌‌طور مثال در یک فضای 100 متر مربعی با استفاده از قفسه‌بندی مناسب می‌توان حدود 300 مترمربع قارچ کشت کرد. درحالیکه اگر قفسه‌بندی انجام نگیرد میزان سطح کشت به 50 مترمربع کاهش پیدا می‌کند.

 

آموزش ساخت قفسه قارچ

آموزش ساخت قفسه‌بندی قارچ و نحوه صحیح انجام آن از اهمیت بالایی برای پرورش دهندگان برخوردار است. چراکه سهل‌انگاری و عدم احتیاط در این زمینه، اتفاقات جبران‌‌ناپذیری همچون واژگون‌شدن قفسه‌های پر از کمپوست و قارچ را به بار می‌‌آورد. بنابراین در کنار آموزش پرورش قارچ دکمه‌ای توجه به نحوه صحیح ساخت قفسه‌بندی قارچ نیز اهمیت بالایی دارد.مجموعه قارچ سارا همواره در کنار شما خواهد بود، همچنین شما می‌توانید پکیج مشاوره گام به گام برای ساخت سالن پرورش قارچ خود را که حاصل سالها تجربه است خریداری و از آموزش‌های آن استفاده کنید.

از دیگر مزایا قفسه بندی سالن پرورش قارچ می‌توان موارد زیر اشاره نمود.

1- افزایش راندمان تولید در واحد سطح

2- سود بیشتر از یک فضای کوچک

آموزش ساخت قفسه قارچ

اقدامات لازم برای قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

پیش‌ از قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ باید سالن و ابعاد آن را با دقت بررسی کنید. سپس متناسب با ابعاد سالن، قفسه‌بندی را طراحی کنید. همچنین جنس کف سالن باید توان تحمل قفسه‌ها و مقدار باری که روی آن‌ها قرار می‌گیرد را داشته باشد، تا وزن قفسه‌‌ها باعث ترک زمین نشود و تردد افراد نیز به سهولت انجام گیرد.

اگر پوشش کف سالن استاندارد نباشد، قارچ، کمپوست و دیگر تجهیزات مورد نیاز در سالن پرورش قارچ به سطح زمین فشار وارد کرده و پوشش‌‌های نامناسب به‌ زودی دچار ترک می‌‌شوند. پس‌ از آماده‌‌سازی کف، قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ آغاز می‌‌شود. با دانستن عرض و ارتفاع هر یک از طبقات، قفسه‌‌ها براحتی  درجای خود نصب می‌‌شوند. قارچ سارا پیشنهاد می‌‌کند به‌ منظور سهولت در جابجایی کمپوست و ترد افراد، عرض راهروها حدود 70 الی 100 سانتی‌متر در نظر گرفته شود.

 

چنانچه قصد خرید اینترنتی تجهیزات باکیفیت برای پرورش قارچ دارید لطفا کلیک کنید.

استانداردهای قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

رعایت برخی استانداردها در قفسه‌بندی سالن‌های قارچ امری ضروری محسوب می‌شود. در ادامه برخی از مهمترین استانداردهای لازم برای ساخت قفسه پرورش قارچ را با هم بررسی خواهیم کرد. سپاسگذاریم که همچنان همراه ما هستید.

 

1-رعایت فاصله طبقه اول قفسه‌ها از زمین

مقدار فاصله‌‌ای که ردیف اول قفسه‌‌ها تا کف سالن دارد، باید با دقت اندازه‌گیری شود. چرا که این فاصله باید به طوری باشد، که براحتی بتوان کف سالن را شستشو و پاک‌سازی کرد، تا از نفوذ آب به درون قفسه‌‌ها جلوگیری شود.بهترین فاصله اولین طبقه تا زمین 20 تا 25 سانتی‌متر است.

2- فاصله بین طبقات از هم 

از دیگر موارد که باید در آموزش ساخت قفسه قارچ توجه داشته باشید، ارتفاع قفسه‌‌ها و فاصله هر ردیف با یکدیگر است. بنابراین هنگام بررسی‌ اطمینان پیدا کنید که ارتفاع هر قفسه 60 الی 70 سانتی‌متر باشد.

 

3- انتخاب بهترین جنس برای قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

با توجه به تعداد ردیف‌‌های مورد نیاز و مقدار وزنی که هر ردیف قادر به تحمل است، باید قفسه‌‌های مناسبی را انتخاب نمایید. قفسه‌‌های تولید‌شده از پروفیل صنعتی از جمله مقاوم‌‌ترین و مستحکم‌‌ترین قفسه‌‌ها برای سالن‌‌های پرورش قارچ محسوب می‌‌شوند. توجه داشته باشید که این دسته از قفسه‌‌ها از قیمت بالاتری در مقایسه با گزینه‌‌های دیگر برخوردار هستند.

همچنین می‌توان از قفسه‌‌های تولید‌شده از نوع سازه‌‌های لوله‌ی گالوانیزه نیز استفاده کنید.

جنس اسکلت قفسه‌ها معمولاً آلومینیوم یا پروفیل‌های آهنی است، که بصورت چندین ستون عمودی ضخیم در فواصل مشخص روی آنها ستون‌های افقی نازک‌تر ساخته می‌شود. به این صورت اسکلت اصلی قفسه ساخته‌ و آماده می‌شود.

4- ابعاد استاندارد قفسه‌‌ها

ابعاد استاندارد قفسه‌ها یا بهتر بگوییم عرض قفسه‌ها بر اساس ابعاد یک بلوک کمپوست طراحی می‌شود. یعنی40 الی 60 سانتیمتر.

تمامی ابعاد مضربی از 60 یا 40 هستند، عرض قفسه از 40 سانت (کمترین عرض )60 سانتیمتر، 80 سانت، 100 سانت، 120سانت و 140 سانت و 160 سانت ساخته می‌شود ( بیشترین عرض). عرض قفسه‌بندی بیشتر از 160 سانتیمتر توصیه نمی‌شود زیرا دسترسی به مرکز طبقه را بسیار دشوار  و عملیاتی مانند خاکدهی و قارچ چینی و کنترل بیماری‌ها را سخت خواهد کرد.

انواع قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

 

قفسه بندی سالن پرورش قارچ بر اساس نوع قفسه‌ها به سه دسته مختلف طبقه‌‌بندی می‌‌شود. در ادامه به بررسی انواع مختلف قفسه‌‌بندی‌‌های سالن پرورش قارچ خواهیم پرداخت.

انواع مختلف قفسه بندی سالن پرورش قارچ

1- قفسه‌بندی با استفاده از سازه‌‌های بتنی

یکی از قدیمی‌‌ترین انواع قفسه‌بندی که مربوط به دهه‌‌های گذشته است، قفسه‌بندی با استفاده از سازه‌‌های بتنی محسوب می‌شود، که از چوب برای ساخت کف و زیرساز آن استفاده می‌کنند.

این نوع قفسه‌‌بندی علاوه‌ بر استحکام بالا، هزینه اجرایی پایینی هم دارد. اما امروزه به دلایلی همچون نظافت دشوار، عدم امکان نصب سازه جدید، سایز بالا، اشغال فضا و ایجاد آلودگی ‌های محیطی از آن استفاده نمی‌‌شود.

2- قفسه‌بندی با استفاده از سازه لوله

در گذشته از انواع لوله‌‌های آهنی به‌ منظور ساخت قفسه‌‌های پرورش قارچ در سالن‌ها استفاده می‌‌کردند. اما امروزه به دلیل پوسیدگی و مشکلات ناشی از آن استفاده از این روش پیشنهاد نمی‌‌شود.

طی سال‌‌های اخیر استفاده از لوله آهنی از نوع گالوانیزه به ‌منظور افزایش طول عمر و جلوگیری از پوسیدگی به دلیل قابلیت شکل‌پذیری و تحمل بالای فشار برای ساخت قفسه‌‌بندی سالن‌‌های پرورش قارچ متداول شده‌ است.

مزایای استفاده از این نوع قفسه‌ بندی استحکام و استقامت بالای آن و هزینه پیاده‌‌سازی پایین در مقایسه با دیگر انواع قفسه‌بندی محسوب می‌‌شود.

البته باید بدانید که جمع‌ آوری و جابجایی قفسه‌ها به دلیل صرف زمان و هزینه بالا امکان‌‌پذیر نخواهد بود. استفاده از ضد زنگ و رنگ‌‌های محافظ در محل جوش باعث بهبود افزایش استقامت این قفسه‌بندی‌ها می‌‌شود.

3- قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ با پروفیل صنعتی

قفسه‌‌بندی با پروفیل صنعتی پوسیدگی و زنگ‌خوردگی را نخواهد داشت.  این نوع از پروفیل‌ها از جنس گالوانیزه محسوب می‌‌شوند.

این مدل از قفسه‌بندی‌ها با استفاده از پیچ و مهره گالوانیزه به یکدیگر وصل شده و مزایا فراوانی همچون طول عمر بالا، نصب و راه‌‌اندازی آسان، امکان مونتاژ در زمان کوتاه، امکان کاهش و افزایش قفسه‌‌ها و امکان نصب تجهیزات را به همراه دارد. اگر چه این قفسه‌ها  از هزینه بالایی نسبت به دیگر قفسه‌بندی‌ها  برخوردار است، اما مزایا آن باعث شده، تا کاملا مناسب استفاده در سالن‌‌های پرورش قارچ باشد.

 

لیست تجهیزات پرورش قارچ

صفر تا صد لوازم پرورش قارچ با قیمت های استثنایی

هزینه قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ

هزینه قفسه‌‌بندی سالن پرورش قارچ به عواملی همچون جنس قفسه‌ها، زیرساخت‌‌های مورد نیاز و تعداد قفسه‌‌های خریداری‌ شده وابسته است. توجه داشته باشید، که جنس و کیفیت قفسه‌‌ها تاثیر بسیار قابل توجهی بر هزینه‌ نهایی قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ خواهد داشت.

مدل‌‌های پروفیل صنعتی و لوله‌‌ای گالوانیزه در مقایسه با دیگر قفسه‌‌های موجود در بازار از قیمت بالاتری برخوردار هستند. از دیگر عوامل موثر در تعیین قیمت قفسه‌بندی، کیفیت پروفیل و ضخامت آن‌ها است.

حدود 20 الی 30 درصد از هزینه ثابت احداث سالن بابت قفسه‌بندی و خرید مواد اولیه پرورش قارچ خواهد بود. برخی مواقع نیز از قفسه‌های دست ‌دوم برای کاهش هزینه قفسه‌‌بندی استفاده می‌‌شود، که در کاهش هزینه‌‌ها بسیار موثر است.

توجه داشته باشید که عدم توجه به قفسه‌‌بندی اصولی ممکن است، علاوه‌ بر هزینه‌‌های مالی، هزینه‌‌های جبران‌ ناپذیر جانی را نیز به‌ دنبال داشته باشد.

سخن پایانی

در نهایت رعایت کردن قفسه‌‌بندی سالن پرورش قارچ تأثیر بسیاری بر کمیت و کیفیت قارچ دارد. بسیاری از افراد به دلیل نداشتن تجربه کافی به این مورد توجه نداشته و ضررهای زیادی داده‌اند.

اما از آنجایی که قفسه‌ بندی سالن‌ های قارچ تولید را چند برابر می‌ کند و مزایای زیادی را برای پرورش‌‌دهندگان و تولیدکنندگان قارچ به‌ همراه خواهد داشت، سعی کردیم به نحوه انتخاب و ساخت قفسه‌های قارچ و همچنین استانداردهای لازم برای آن بپردازیم.

برای خرید تجهیرات لازم پرورش قارچ شما می‌توانید با کارشناسان قارچ سارا در ارتباط باشید. کارشناسان ما در صورت موجود بودن وسایل مورد نظر در فروشگاه قارچ سارا، شما را برای خرید از سایت راهنمایی می‌کنند. در صورت عدم موجودی وسیله، منبع مورد اعتمادی را برای خرید تجهیزات به شما معرفی خواهند کرد.

مجموعه قارچ سارا مفتخر است، بعنوان یکی از نمایندگی‌های معتبر با یش از 14 سال سابقه در زمینه آموزش پرورش قارچ، مشاوره ساخت، تجهیز سالن پرورش قارچ، فروش وسایل و مواد اولیه تولید قارچ همراه با مشتریان عزیز خود قدم به قدم همگام باشد و خدمات شایسته‌ای در خور آنها ارائه دهد.

همچنین شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به صفحه اینستاگرام قارچ سارا مراجعه و یا به کانال تلگرام نقطعه شروع سارا نظری بپیوندید و از آموزش‌ها و مشاوره‌های لازم بهره‌مند شوید.

تماس با کارشناسان مجموعه تخصصی قارچ سارا :

02191308289

09303355099

09960327971

برای مشاهده محصولات و دیدن کردن از فروشگاه، روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت مشاوره رایگان خرید لوازم پرورش قارچ

محصولات فروشگاه ما

جدیدترین مطالب آموزشی ما
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش پرورش قارچ در منزل
سبد خرید